Tidsregistrering & fraværsregistrering kan betragtes som værende både smart & dårligt: det har meget at gøre med selskabet

At en del medarbejdere føler en kæmpe stress pga., at de omsiggribende krav til den enkelte person har ændret sig betydeligt, bliver det ofte i hvert fald nogle gange om måneden, at min fyr samt jeg kan læse i Danmarks største dagblade… Jeg har selv været ansat i et firma, hvor medarbejderne til daglige MUUS-samtaler blev konfronteret med resultatet af den tidsregistrering [http://danmade.dk/], timeregistrering, samt fraværsregistrering, som var blevet noteret omk. vores arbejdsdag… Det føltes ej rart, plus majoriteten beskrev det som slet & ret overvågning… Jeg synes, at effektiviserings-iveren er kørt fuldstændig af sporet… Så vores gode råd til alle arbejdsgivere lyder; hold opmærksomheden på lyksaglige ansatte, frem for optimering.

Det er ik lyv, når jeg fortæller, at jeg er ængstelig overfor fremtidens indretning..! Adskillige er af den mening, at det er virkelig fantastisk, at der er enormt meget spot på trivsel på arbejdspladsen… Dét er jeg overbevist om til syvende og sidst vil gavne det endelige regnskab. For lykkelige ansatte er lig med arbejdsomme medarbejdere!

Men kontinuerligt med denne fokusering, ses ligeledes et fokus på effektiviserings-mekanismer… Med det formål at praktisere denne effektivisering indfører man på snart sagt alle arbejdspladser tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, & et stempelur [http://danmade.dk/produkter/stempelur/] for at kunne formå at ”kontrollere” medarbejderne. Stress er en af vores kulturs største livstruende sygdomme, og jeg er ikke i tvivl om, at der er en tæt sammenhæng mellem tidsregistrering, timeregistrering, og fraværsregistrering på arbejds-pladsen & stress. Derudover tillægges der tilmed den stressende lyd fra et gammeldags stempelur, der på ingen måde bidrager til et skønt arbejdsmiljø…

Tidens in-word er effektivisering og fleksibilitet… Fuldstændig ligegyldig hvor man befinder mig, er ansatte nødsaget til at klare deres arbejde hurtigere. Det ses specielt tydeligt i den konstante kontrol og overvågning foretaget af al den tidsregistrering, timeregistrering og fraværsregistrering… Eksempelvis de offentligt ansatte skal nå alle sine arbejdsopgaver, men på kortere tid… Det kan bestemt ikke komme på tale, at alle medarbejdere skal gå ned med stress!!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.