Stillingen som landinspektør er ik beundringsværdigt – hvorfor ik?

Skitsering af jord har siden samfundets spæde dage været afgørende for skabelsen af stater. Adskillige statssystemer er derfor helt kommet til verden på basis af kort produceret af en landinspektør. En kompetent landmåler var påkrævet, siden han havde rettighed til at tegne kort over købstaden. En landinspektør optegnede skitser over købstadens skel, som var livsnødvendige for at være i stand til at fremvise proprietet over kolonien… I dag besidder en landmåler endnu den samme funktion, eftersom landmåleren yder hjælp til at afgrænse skellelinjer for ejendomsrettigheder!

Stillingen som landinspektør er et meget ukendt job, uagtet den nødvendige betydning, optegnelser havde og har for samfund, og ejendomsrettigheder.

Jobbet som landmåler er teknisk svært, og det fordrer en skolet landmåler. Alligevel, er der vel adskillige, der ikke vil kunne forklare just, hvad en landinspektør arbejder med. Det er bizart, hvorledes visse typer arbejde bliver kigget på som eminente, på samme tid som andre erhverv som en landmåler ikke betragtes ligeså beundringsværdigt.

Både moderne og historisk anskuet er en landmåler afgørende for et fællesskabs eksistens. Jobbet han praktiserer, er af en uerstattelig kvalitet, men så snart landmålerne render rundt omkring på vejene transporterende essentielt værktøj, ser det ikke ud af noget som helst. Mange mener, at det er motivet bag, at adskillige ik’ forstår, hvor vigtig en landinspektør er. Utallige kender al fald ikke mange, som efterstræber at at gå i lære som landmåler, så snart de bliver fuldvoksne… Så derfor er det et ret ringeagtet job, der efter fleres anskuelse, overhovedet ik modtager dén accept, som det fortjener…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.