Som ældre er jeg ekstremt bevidst om af hvilken årsag, at en røgalarm er god at ha’…

Alt imens jeg lå og blundede som et lille barn, hørtes en høj lyd.

Klarheden indtræder & jeg opdager, at hjemmets duelige røgalarm (http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html) alene er ødelagt, da undertegnede i en fart finder ud af, at det ikk’ er røg, som har udløst den. Det er soleklart en nydelse at erkende, at min røgalarm udelukkende hylede på grund af en mangel. Til trods for det fortsætter min røgalarm ved med at være larmende. Røgalarmer er soleklart indbygget på den led, at de ikke bare kan afbrydes. Røgalarmer er designet til i al fremtid at være vagtsom. Da jeg erkender, at min røgalarm er gået i gang, på grund af den trænger til batteri, er min opmuntring indlysende mægtig. Da jeg direkte dernæst indser, at røgalarmer er designet således, at dens larm ikke afbrydes, når batteriet fjernes, bliver jeg en smule træt.

Åbenlyst er det skarpt sådan, som røgalarmer er designet. Men alligevel kan jeg ikke glemme, hvordan min røgalarm ramponerede en halv nat! Jeg kunne simpelthen ikke slukke min røgalarm, til trods for adskillige udholdende forsøg. Den dag i dag er jeg bevares beæret over, at der ikke var flammer i mit soveværelse, på samme tid værdsætter jeg, hvor kløgtigt røgalarmer er designet og skabt!

Min uden tvivl første indskydelse var, at det var ekstremt frustrerende, for havde følelsen af at være udmattet, og ville bare gerne gå til ro. Dernæst bliver jeg klar over, at det er min virksomme røgalarm, der er trådt i kraft. Igen er min første idé ikke at undvige, selvom en brugelig røgalarm skal opfylde den opgave at advare om en ummidelbar knibe. Min ureflekterede idé var derimod: den røgalarm er ovenud flittig!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.