Skidt hørelse har far desværre fået

Min anskuelse er, at den gamle sandsynligvis har tinnitus i sit øre, og han har derudover fået nedsat hørelse. Tinnitus er en lydopfattelse, man kan have i øret, til trods for der ikke kommer nogen lyd i øret fra omgivelserne. Min farmand beskriver det som en ringen i hans øre. Nu har det efterhånden varet et stykke tid, og det bliver nok slemmere og slemmere. Jeg synes, det er ret difficilt for mig, fordi han nemlig altid har været den person, der har lyttet, idet jeg ville ud med noget, som jeg følte. Fordi han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har jeg ikke talt helt ligeså meget sammen med ham, det savner jeg.

Jeg tror, årsagen til, at farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han har været håndværker i sine unge dage og gjorde ikke brug af høreværn. Der antages, at lidelsen tinnitus kommer af destruerede høreceller i det indre øre, nok også på grund af en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, som er guitarist, at han skal at benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til hans læge på torsdag, som kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Vedkommende vil sikkert henvise ham til en høreklinik, som laver et udførligt studium af hans hørelse. Nu snakkes der om, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Flere divergerende høreapparater er der, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det kan passe til ens høreproblem. Farmand skal sandsynligvis have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne består af to bestanddele: selve apparatet bag ørene og en lille lydslange, der vil bringe lyden hen til en øreprop i ørets fordybning og herefter ind i det, der kaldes trommehinden. De førstående høreapparater skal blive anvendt til slemme høreproblemer samt til mennesker, der har behov for justerbarhed af lyden. Man kan selv bestemme, hvorvidt man vil blive behandlet og få høreapparatet gratis hos de offentlige høreklinikker, eller om man godt vil have noget økonomisk støtte til at få høreapparatet fra en accepteret privatejet høreklinik eller af forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Ifølge mig er det fedt, at det kan modtages omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres patienter.

En støjende arbejdsplads har farmand som tidligere nævnt været på, og det var jo simpelthen en nødvendighed med et høreværn, er far et godt eksempel på, da for meget støj nemlig kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at cirka 60 procent af de mennesker, som arbejder i larmende omgivelser, ej anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som rockmusiker, og jeg er ret så sikker på, at han også får et høreproblem, såfremt han ikke snart begynder på at bruge et musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.