Opstart i arbejdsopgave med kølemiddel, vibrationsafgratning/afgratning og affedtningsmiddel

Før i forrige uge havde jeg aldrig hørt om afgratning, kølemiddel, vibrationsafgratning eller affedtningsmiddel. Kølemiddel, vibrationsafgratning og affedtningsmiddel er ikke rigtig noget, som fylder i min verden.

Men hvad er det tænkte jeg? Afgratning som eksempelvis vibrationsafgratning kan fjerne grater. Og så er det næste spørgsmål, hvad grater er? Jo grater de opstår når emner i metal bliver bearbejdet og kan nemt ødelægge komponenter i eksempelvis et maskineri. Som følge af det er vibrationsafgratning/afgratning af høj betydning hos div. industrier. Jeg mener for øvrigt at det er bedst at gå efter afgratning med vibrationsafgratning.

Affedtningsmiddel fungerer effektfult til at afvaske fedt, snavs, olie, sod med mere indenfor landbrug, fødevarebranchen, søfartsindustrien og industri. Der hvor jeg har fået arbejde anvender kollegerne eksempelvis affedtningsmiddel til rengøring af gulve, fliser, plast og inventar, og med udgangspunkt i dette er affedtningsmiddel et skønt middel.

Kølemiddel bli’r benyttet i systemer med køling. Eksempelvis i varmepumper og i køleskabe. Kølemiddel er diverse ting fra nitrogen til vand eller ammoniak mm.

Åha, de mange uvante ord som kølemiddel, vibrationsafgratning, afgratning og affedtningsmiddel, imens du begynder i nyt arbejdstjans. Pyha.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.