Om at vælge – og lægge parketgulv, laminatgulv, trægulv eller en lettere løsning med gulvtæpper

I det vedholdende foretagende med at bygge om og renovere den gamle villa står vi inden længe over for valget af vores gulve. Vores første valg er imidlertid et trægulv [http://gulvlageret.dk/traegulve-1/], men så kan man både overvælge et lækkert parketgulv, det billigere laminatgulv [http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/], eller om vi fx går efter gulvtæpper [http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/] i soveværelset, så ungerne og os ikke fryser i morgentimerne.

Vi bliver bevidste omkring renovering og håndværk for tiden. Inden vi nåede til tanker omkring gulve, der tænkte vi blot trægulv og været enstemmige i det spørgsmål. Men derefter opfangede vi at et styks trægulv er tilsyneladende ik kun er et trægulv. Akkenej gulvet i træ kan fås som laminatgulv, massivt trægulv eller parketgulv.

Vi har venner der foreslår os at tilstræbe et mere nytænkende gulv og kombinere looket med uldne gulvtæpper. Gulvtæpper virker muligvis ikk’ík’ synderlig formålstjenligt, hvis vi gerne vil have en bomuldshund. Man kan dog diskutere at gulvtæpper er rart og blødt ved sengen.

Herhjemme lader der til at være samstemmighed om at parketgulv placeret i fiskebensmønstre virker vanvittigt lækkert og nok samtidig pebret. Dog har parketgulv en bedre holdbarhed og til at høvle ned. Uhæmmet gulvslibning kan man nok ikke så godt hvis man har laminatgulv, som også kan virke en smule forloren at se på. På den anden side har vi anledning til at montere et laminatgulv oven på vores nuværende gulv og gulvet skal ikke have overfladebehandling. Desuden virker et laminatgulv til at være ukompliceret at holde.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.