Hvorledes er afbenyttelsen af navneskilte rigtig populært…

Min allerførste time som udvekslingsstuderende står tydeligt i min hukommelse. Jeg var akkurat landet, og alting var endnu nyt og ubekendt. En af de efterfølgende dage skulle jeg påbegynde undervisning. Jeg føler, at dét er så bemærkelsesværdigt, at vi mennesker i forskellige sammenhænge bruger navneskilte , www.upsign.dk, , når ukendte mennesker skal møde hinanden. Tilsyneladende mener vi, at navneskilte er meget fantastiske til dette formål! Så sidder vi på rad og række & konstruerer navneskilte på dén facon, som vi forsøgte i børnehaveklassen. Dét interessante er, at det på afstand er ekstra knudret at aflæse den håndskrift, som optræder på de pågældende navneskilte. Men den kendsgerning intimiderer os åbenlyst ik’ fra at mene, at navneskilte er en rigtig fin fremgangsmåde, i visse situationer vel at mærke! For på en almindelig hverdag spadserer mennesker jo eksempelvis ik rundt omkring iklædt navneskilte på vinterjakken! Man kan vel konkludere, at det jævnligt anvendes i kontekster med børn. Mange forældre syer navneskilte i rollingers jakker, for at garantere, at tøjet ik bliver væk, eller at en fremmed synes, at børnetøjet tilhører dem. & det er jo egentlig ekstremt innovativt…

En vending tilbage til min rejse, & de nedfældede navneskilte. Samtlige af mine medstuderende opstillede dem perfektionistisk op, sådan at Hr. Bruun var i stand til at tyde de omhyggeligt skrevne navneskilte. Men som just nævnt er det vanskeligt fra en lang distance at aflæse navneskilte, så dét endte jo netop ikke desto mindre med, at de navneskilte ej blev afbenyttet. I stedet fremførte de studerende blot deres navn, inden vi udtrykte den undervisningsrelevante tale. & hen ad vejen røg de navneskilte ned fra bordene igen! Men jeg holder nu af navneskilte, fordi navneskiltene vil ind til jordens undergang minde mig om mit eventyr i udlandet…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.