Hørelære gør dig i stand til at spille hvilken som helst sang

Hørelære ringer formentligt en klokke hos de fleste musikere, da hørelære er kendt som en integreret del af musikundervisningen.

For nybegyndere kan det virke underligt, at underviseren insisterer på at undervise i hørelære, for handler det ikke om, at man skal lære at spille på instrumenter?

Jo. Det gør det helt sikkert, men ligesom ved de fleste sportsgrene og discipliner er det vigtigt at være bekendt med den grundlæggende viden bag mekanismerne og hvordan det i øvrigt hænger sammen, som det gør.

Dog er hørelære ikke blot en nice-to-know viden, men direkte essentielt for at blive en dygtig allround musiker.

Hørelære – spil og syng uden noder

Det forholder sig nemlig sådan, at hørelære gør dig i stand til at kunne spille hvilken som helst sang, uden at du behøver noder.

Hørelære er altså både praktisk, men også altafgørende da du som musiker er i stand til at spille på et højere dynamisk plan.

Fordi hørelære kan være særdeles svært at mestre, er der rigtigt mange musikere som ganske enkelt nægter at bruge energi på faget.

Dog kan det være en rigtig dårlig beslutning for din musikalske udvikling, da evnen til akkurat at kunne navngive en tone vil være en evig fordel alle dage af ens musikerliv.

Når først faget er mestret, skal du aldrig se dig tilbage igen. Derfor bør faget betragtes som en udfordring i livet, der ganske enkelt bare skal klares.

Video der instruerer dig i hørelære:

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>