Et virksomhedsnavn, der er nemt at huske: Mathiesen A S

Kunne du tænke dig at starte dit eget firma op, såsom Mathiesen A/S, og har du ikke valgt, hvad firmaet skal hedde? Nedenfor kommer fem fortrinlige råd med hensyn til firmanavne.

Virksomhedsnavnet skal for det første være nemt at huske, og som følge deraf bør navnet ej være langt. Virksomhedsnavne på ét ord, som for eksempel Mathiesen A/S, el. to, som bl.a. Ole Mathiesen A/S eller Mathiesens Biler A S, er nemme at huske. Et virksomhedsnavn som fx Knud Mathiesen og Jan Nielsens Biler A S er for langt og pga. det for besværligt at huske på.

Råd nummer to er, at firmanavnet skal være let at udtale. Alle mennesker kan udtale et ord som Mathiesen A S, på grund af at det er et helt ordinært dansk efternavn, imens et indviklet eller meget langt ord eller et fremmedord kan være besværligt for visse personer at sige, og dette kan tillige bidrage til at gøre firmanavnet vanskeligt at huske.

For det tredje skal navnet lyde godt. Talrige mennesker vælger et engelsk virksomhedsnavn, på grund af at de synes, det klinger bedre og er mere professionelt. Hvad enten du bestemmer dig for dansk, britisk eller muligvis et tredje sprog til firmaets navn, så må det siges at være betydeligt, at firmanavnet klinger fortrinligt. Du kan for eksempel spørge din familie plus dine venner om de kan lide det.

Virksomhedsnavnet må for det fjerde gerne sige noget i forhold til dig og din virksomhed. Du kan for eksempel benytte dit for- el. efternavn eller et ord, som fortæller noget angående selskabet, ligesom med Mathiesen A/S plus Mathiesens Biler A/S.

Råd nummer fem er, at du kan vælge at knytte et par ord eller en sætning til dit firmanavn, som fortæller et eller andet angående virksomheden. Det kan bl.a. være: Mathiesens Hvidevarer A/S efterfulgt af ”Byens bedste hvidevarer”.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.