Eksisterer der folk i vores del af verden, som har kendskab til trapezplader…

Jeg tænker tit tilbage på de adskillige gange jeg cyklede med min bedstefar i de forretninger, hvor de offerede for eks. et skønt pergo gulv og et termotag, eller de efterspurgte plushegn, som utallige siger er anvendelige, eller et bestemt slags huntonit gulv, & trapezplader. Han planlagde evig og altid at spendere enormt mange formiddage i disse butikker. Jeg på den anden side, kunne forestille mig enormt mange andre oplevelser, jeg hellere brændte for. Men trods alt elskede jeg at spendere tid sammen med ham. Vi værdsatte at diskutere alt mellem himmel og jord, og dét værdsatte jeg meget. Den herre jeg kendte var en lidenskabelig handymand, & han kunne lide at udvide sin lærdom, & få fingrene i et nyt slags pergo gulv eller et termotag til familiens hus, eller også var han interesseret i et plus hegn til indkørslen, eller udforskede markedet for trapezplader, samtidig med han også lige afprøvede holdbarheden på sorte huntonit planker.

Det er ingen overdimensionering at sige, at han og jeg tilbragte utallige timer i disse gør-det-selv-butikker. Og derfor er det det, jeg erindrer med størst detaljerigdom fra min barndom. Jeg har hyppigt spekuleret på, af hvilken grund, at han ikke gjorde sin interesse til sin levevej. Han kunne f.eks. have styret sin egen gesjæft med salg af eksempelvis et brugbart pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder, og trapezplader. Men han var stolt af sit arbejde i Sparkassen, samtidig med at han værnede om alle sine gør det selv projekter. Jeg er overbevist om, at han oplevede en stor lethed, såfremt, at han arbejde på disse gør-det-selv projekter. Han var en rar mand, & af den grund havde vi også ekstremt utallige skønne hygge stunder. Det til trods for, at jeg ej interesserede mig for eksempelvis en ny type pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder eller trapezplader. Og dét vil jeg for evig og altid huske tilbage på!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.