Den gamle har en nedsat hørelse

Min farmand har nedsat hørelse, og jeg tror, at han muligvis også har tinnitus. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som personer kan have, trods der ikke kommer nogen lyd ind i ørerne fra omverdenen. Den gamle gengiver det som en ringen i hans øre. Nu har det varet ret lang tid, og det bliver kun mere og mere slemt. Det er meget difficilt for mig, for han har nemlig altid været ham, der har lagt sit øre til, hvis jeg ville sige noget. Da han ikke er ejer af en god hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke pladret ligeså meget med hinanden, det har jeg brug for.

Grunden til, at den gamle har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er forhenværende håndværker og gjorde ikke brug af høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus kommer af ødelagte sanseceller i den indre del af øret, sandsynligvis også på grund af en støjskade. Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, som er bassist, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til øre-, næse- og halslægen i morgen, der kan bedømme hans hørelse. Hans læge vil formentlig sende ham til en høreklinik, som kan lave en grundigere undersøgelse af hørelsen. Herefter vil der blive vurderet, om løsningen på problemet er et høreapparat.

En del divergerende slags høreapparater kan man købe, og hvert høreapparat bliver tilpasset, så det vil passe til hørenedsættelsen. Jeg gætter på, at min farmand skal have et høreapparat, som sidder bag øret. Høreapparaterne består af 2 genstande: apparatet selv omme bag på ørerne og et småt lydrør, der fører lyden ned til en prop i øret og ind i det, der kaldes trommehinden. De førnævnte høreapparater bruges til stærke høreproblemer og til dem, der selv skal kunne tilpasse lyden. Det er ens eget valg, om man gerne vil modtage behandling samt få høreapparatet gratis af de offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig ydelse til at få høreapparatet ved en accepteret privat høreklinik eller fra en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det stort, at man kan tage imod det omkostningsfrit fra en høreklinik. Høreklinikker sørger vistnok godt for deres patienter.

Som før nævnt har den gamle haft et larmende arbejde, og oprigtigt talt var det en nødvendighed at anvende høreværn, er min far et eksempel på, da for meget støj netop måske vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at omkring 60 % af personer, der har et arbejde i et larmende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg er ret sikker på, at også han vil blive den uheldige ejer af et høreproblem, hvis han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, når han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>