Brugende timeregistrering plus stempelur er samtlige af dine kollegaer travle samt effektiviteten reduceres

Det er hyppigt hver måned, at vi kan læse i pressen, at en hel del både offentlig og privat ansatte døjer med stress på grund af, at overordnede krav til den individuelle person har ændret sig betydeligt. Et sted, hvor de ansatte til mange såkaldte udviklende personalesamtaler blev informeret omkring resultatet af den tidsregistrering, timeregistrering , http://danmade.dk/, , & fraværsregistrering , http://danmade.dk/produkter/fravaersregistrering/, , der var blevet opfanget vedrørende vores arbejdsdag, har jeg selv været beskæftiget. Det virkede virkelig ik rart, samt adskillige opfattede det som værende slet & ret ”overvågning”… Det er tydeligt for mig, at effektiviserings-iveren har taget overhånd! Så en råd til alle chefer lyder; fokusér på glade ansatte, frem for effektivitet.

Det er slet ik usandt, hvis jeg ytrer, at jeg er yderst bekymret for fremtidens måde at arbejde på. Vi er en del, der synes, at det er ret så formidabelt, at der er fantastisk meget fokus på grundlæggende trivsel på arbejdspladsen. Det er jeg overbevist om i sidste ende vil optimere det endelige regnskab… Og så er vi alle sammen jo lykkelige, & dét må være det afgørende.

Men samtidig med denne form for positiv ”overvågning”, ses ligeledes en fokusering på effektivisering. Til at praktisere denne effektivisering har man på næsten alle arbejdspladser forsøgt sig med tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur for at være i stand til at ”overvåge” om alt går til, som det skal! Stress er en af vores kulturkreds’ allerstørste sygdomme, & jeg er sikker på, at sygdommen stress kan spores direkte tilbage til tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur. Derudover er her også den stressende lyd fra et virkelig gammeldags stempelur, der absolut ikke bidrager til et trygt arbejdsmiljø.

Jeg synes, at al den effektivisering er dårlig for mennesket. Ligegyldigt hvor man ser hen, skal de ansatte gøre deres arbejde hurtigere… I den omsiggribende overvågning varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering samt fraværsregistrering ses det i særdeleshed… Os alle skal nå det samme, men på enormt meget mindre tid. At hele det vestlige samfund skal bukke under for stress, kan bestemt ik komme på tale!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.