Brug plastbøtter og undgå madspild

Ifølge Landbrugsrådet smider en dansk gennemsnitsfamilie smider ca. 500 kg mad ud om året, og inden for madindustrien er udfordringerne lige så store.

Vi smider hvert år unødigt mange kg mad lige i skraldespanden, og det er både miljømæssigt og økonomisk set en dårlig handel. Ved at anvende plastbøtter af høj kvalitet, kan man i mange tilfælde begrænse eller helt undgå madspild.

Plastbøtter kommer i mange afskygninger, og er alle brugervenlige, slidstærke og hygiejniske. Herudover kan de bruges til både varmeopfyldning, nedfrysning, mikroovn og opbevaring ved meget omskiftelige temperaturer.

Tip til daglig minimering af madspild

Uanset om man er privat forbruger eller madvirksomhed, kan man med fordel tænke i løsninger, hvor man kan undgå madspild.

  • Lav en madplan
  • Snit storkøb af grønt, frugt og kød og frys dem ned i mindre portioner
  • Pak overskydende mad eller råvarer ned til fx frokost næste dag
  • Gem kartofler eller kødrester til en hurtig og lækker biksemad dagen efter
  • Lav en fond eller bouillon med resterne og frys den ned

Hvis man har de rigtige plastbøtter, kan man både udnytte og opbevare råvarerne optimalt- og derved undgå madspild.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>